Koninklijk Kasteel van Amboise, deel de emotie van koningen!

Begraafplaats van Leonardo da Vinci

Paleis van de koningen van Frankrijk tijdens de Renaissance

Mooiste panorama van de Loire-vallei

Stel je een paleis voor dat op een voorgebergte boven de loop van de Loire uitsteekt, en stel je tuinen voor die tussen hemel en aarde zweven… Amboise was een van de favoriete plekken van de koningen van Frankrijk toen ze hun land tijdens de Renaissance veranderden. Anne van Bretagne, François Ier of Leonardo da Vinci (begraven in de kapel van het kasteel), zijn hier bekende gezichten die we herontdekken dankzij de HistoPad. Levend kasteel open voor de natuur, oase van rust voor meer dan 90 vogelsoorten, Amboise biedt ook een uniek 360°-uitzicht op landschappen die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

De koninklijke residentie

De koninklijke residentie komt overeen met een van de voormalige verblijfplaatsen van het Hof van Frankrijk in het kasteel. Het omvat drie bezoekniveaus: de begane grond en de eerste verdieping zijn gewijd aan de evocatie van de Renaissance (regering van de koningen van Frankrijk), de tweede verdieping aan die van de 19e eeuw (periode van vernieuwing voor het kasteel van ‘Amboise , onder het bewind van Louis-Philippe).

U zult met name de wachtkamers, de grote raadszaal en zijn spectaculaire decoraties, de koningskamer of de cavaliertoren van de minims kunnen ontdekken. Alle zalen worden bemiddeld met de HistoPad-tablet, die je gratis krijgt als je naar de kassa gaat.

Balcon des conjurés Château Royal d'Amboise
Toit de la tour cavalière château royal d'Amboise

Sint-Hubertuskapel – Graf van Leonardo da Vinci

Zichtbaar zodra u nadert, de Saint-Hubert-kapel is een van de architecturale juwelen van het Château d’Amboise. Voormalig privé-oratorium van de koningen van Frankrijk, dat boven de stad lijkt te zweven, het herbergt weelderige decoraties gebeeldhouwd in de tufsteen, deze zachte steen die typisch is voor de Loire-vallei, maakt het beste werk mogelijk. Vergeet niet omhoog te kijken naar de opmerkelijke glas-in-loodramen van het gebouw.

In deze omgeving kunt u het graf van Leonardo da Vinci ontdekken. Zoals hij zijn wens had uitgesproken, rust het Italiaanse genie voor eeuwig in Amboise. De kapel wordt bemiddeld met de HistoPad-tablet.

Vanwege de lopende restauratie is de toegang tot het interieur van de kapel voor onbepaalde tijd opgeschort. Tijdens deze periode kunt u met HistoPad-tablets het gebouw ontdekken en verkennen met behulp van augmented reality-technologie. Deze tabletten, die bij het toegangsticket tot het kasteel zijn inbegrepen, worden u bij aankomst overhandigd.

Vue de la chapelle saint-Hubert depuis le ciel
Vue de la chapelle saint-Hubert depuis le centre-ville d'Amboise
Intérieur de la Chapelle Saint-Hubert avec vitraux et dentelle
Vue de la Chapelle Saint-Hubert depuis les remparts

De tuin

De tuin van het koninklijk kasteel van Amboise beslaat iets meer dan 2 hectare. Het bestaat uit twee hoofddelen: het terras van Napels waarvan de lijnen zijn geërfd van de tuin die in de 16e eeuw voor koning Karel VIII werd aangelegd, en de hedendaagse tuin, samengesteld op de contouren van het park in Engelse stijl ontworpen door Louis-Philippe in de Negentiende eeuw. Onder de must-see plekken: de duizenden perfect gesnoeide buxusballen en opmerkelijke boomsoorten.

We willen in de tuin de geest van plezier herstellen die er altijd in heeft gewoond door de geschiedenis heen. Alle gazons zijn dus voor u toegankelijk, met name voor uw picknicks. De tuin van het Château d’Amboise wordt op een ecologische manier onderhouden en profiteert van de labels Jardin Remarquable en Refuge ornithologique LPO.

Photo des topiaires de buis dans le parc du Château Royal d'Amboise
Photo des lavandes dans le parc du Château Royal d'Amboise
Plantation dans le parc du Château Royal d'Amboise
Installation cabane à oiseaux dans le parc du Château Royal d'Amboise
Plantation arbre avec vue sur les remparts du Château Royal d'Amboise

De muren

Vanaf zijn hoge ligging op het puntje van een rots biedt het koninklijk kasteel van Amboise een uniek panorama over de landschappen van de Loire-vallei. Mis niet om rond de wallen te gaan om in het westen het perspectief op de stad en in het noorden en oosten de prachtige uitzichtpunten op de rivier te ontdekken.

Vue de la Loire depuis le toit de la tour cavalière au Château Royal d'Amboise
Vue sur la ville d'Amboise depuis les remparts
Photo drapeaux fleurs de lys et hermine dans le parc du Château Royal d'Amboise
Réouverture de la chapelle Saint-Hubert au public le 16 juin 2024 
18Jours 07Heures 08Minutes 06Secondes

 

Après près de trois années de travaux, la chapelle Saint-Hubert qui abrite la tombe de Léonard de Vinci se dévoilera à nouveau pleinement aux visiteurs dès le 16 juin!

 

FERMETURE EXCEPTIONNELLE DU CHÂTEAU LE 15 JUIN À PARTIR DE 13H

Home

×